tiistai 13. toukokuuta 2014

Laukaisu pe 16.5. klo 00.42: Proton-M / Express AM4R - Laukaisu epäonnistui!

Baikonurista lähetetään avaruuteen Express AM4R tietoliikennesatelliitti. Kantorakettina Proton-M. Laukaisu tapahtuu tällä tietoa perjantaina 16. toukokuuta Suomen aikaa klo 00.42.

Tämä on Venäjän federaation oma laukaisu, ei siis ILS:n kaupallinen laukaisu.

Laukaisun voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa: http://tv-tsenki.com/index2.php

Lisätietoja:
http://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=32700.0
http://en.wikipedia.org/wiki/Proton-M

May 15      Proton  •  Express AM4R
Launch time: 2142 GMT (5:42 p.m. EDT)
Launch site: Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan

A Russian government Proton rocket with a Breeze M upper stage will deploy the Express AM4R satellite to provide television broadcasting, broadband Internet, multimedia services and
mobile communications for the Russian Satellite Communications Co.

Päivitys: Sinne meni ajallaan mutta nyt kantautuu tietoja että laukaisu on epäonnistunut. 3. vaiheen polton aikana on tapahtunut jotain normaalista poikkeavaa. Kommentaattori puhui jotain hätätilanteesta ja lähetys katkaistiin.

Pakko se on uskoa että laadunvalvonta noissa valtion laukaisuissa kusee niin maan perusteellisesti, ILS:n laukaisuissa ihan toisenlaista touhua.

 Protonin 3. vaihe ei saavuttanut kiertoratanopeutta ja siksi se putosi ja paloi Tyyenenmeren yllä, Kiinassakin oli jotain tulipalloja nähty ja romua oli laskeutunut Kiinaan.

"Chinese news websites are reporting that multiple fireballs are seen and objects have been found falling out of the sky in northern Heilongjiang province (*) at around 6 am LT - consistent with the objects being linked with this launch. One of the objects found is a spherical tank with sawtooth-shaped dents on it."

http://www.nbcnews.com/science/space/rocket-crashes-after-high-tech-satellite-launch-russians-say-n106896
http://news.qq.com/a/20140516/029450.htm

Päivitys 24.5: Tuhon syy vaikuttaa laaduntarkistusongelmalta koska telemetria-analyysi viittaa siihen suuntaan että todennäköisin vika oli repeämä RD-0214 asennonsäätömoottorin kaasuturbiinin putkessa. Se taas johtunee todennäköisesti huonolaatuisista hitsaussaumoista ja olemattomasta laadunvarmistamisesta. Perustason juttuja, pitäs tommoset olla jo hallinnassa. Lentotietokone vaihtoi hätätilamoodiin kun 3. vaihe ajautui yli 20 astetta sivuun ennaltaohjelmoidusta kurssista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti