maanantai 28. huhtikuuta 2014

SpaceX protestoi kanteella.

SpaceX protestoi mielestään epäreilua militäärisatelliittien laukaisusopimusta oikeusjutulla: http://www.spaceflightnow.com/news/n1404/25eelv/

Musk protestoi nyt sitä erityisesti että kun alunperin piti olla 14 laukaisua josta voi kilpailla ja nyt on sitten muuteltu sopimuksia niin että tästä määrästä on hävinnyt pois ainakin viisi laukaisua jotka on annettu suoraan ULAlle.

Musk ihmettelee että miksi näin on tehty ja minkä takia he eivät voi esittää näistä laukaisuista tarjoustaan. Hän pitää tilannetta järjettömänä koska SpaceX:n laitteisto on riittävä militäärilaukaisuja varten ja se jopa vielä erikseen sertifioidaan ilmavoimien kanssa.

Musk pitää tilannetta epäreiluna hyväveli-järjestelynä joka vääristää kilpailua ja vaatii asian tutkimista. Hän toi myös voimakkaasti esiin sen seikan että mikäli hänen laitteistojaan käytettäisiin näissä laukaisuissa, olisi veronmaksajien kustannussäästö miljardeja. Hänen laskelmiensa mukana laukaisukustannus olisi vain neljäsosa siitä mitä se on Atlas 5 ja Delta 4 kantoraketteja käytettäessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti