keskiviikko 17. lokakuuta 2012

SpaceX lupailee maailman isointa kantorakettia.

SpaceX on luvannut uuden moottorin uuteen isoon kantorakettiin, huomattvasti isompaan kuin Falcon 9. NASA odottaa tästä uudesta kantoraketista tukipilaria Maan kiertoradalle suuntautuville operaatioilleen.

Elon Muskin mukaan uuden moottorin rakenne ei perustu Falcon 9:n 712 kN tehoiseen Merlin 1 moottoriin, on useita kertoja tehokkaampi ja ei käytä polttoaineena rakettikerosiinia. Rakettiprojekti kulkee nimellä MCT.

Moottorin kokoluokka tulee olemaan iso, tämän tarkempaa tietoa ei ole herunut eikä myöskään selvennystä siitä mitä MCT tarkoittaa.

SpaceX:n Gwynne Shotwellin antamassa aiemmassa haastattelussa huhtikuussa hän kertoi samantyylisestä projektista jossa moottorin teholuokka olisi yli 6,7 meganewtonia. Arkkitehtuuria ei ole vielä kuulemma lyöty lukkoon ja raketin halkaisija on mietinnässä, joak tapauksessa siitä kuulemma tulee iso, vähintään 7 metriä ja siinä tulee olemaan useita moottoreita.
 
Kuten Falcon 9:ssä on useita Falcon 1 moottoreita nipussa, on tulevassa Falcon Heavyssa 3 kpl falcon 9 1. vaihetta rinnakkain. Sen ensilento tullaan näillä näkymin näkemään alkuvuodesta 2013 ja sen nostokapasiteetti matalalle Maan kiertoradalle on 53 tonnia, yli kaksinkertaisesti Boeingin Delta IV Heavyn kapasiteetti.
 
Shotwellin mukaan uuden raketin nostokapasiteetti matalalle Maan kiertoradalle olisi noin 150-200 tonnia, se menisi jo ohi NASAn kehitteillä olevasta SLS-järjestelmästä joka alkuaan olisi kykynevä nostamaan 130 tonnia. 
 
lähde: http://www.flightglobal.com/news/articles/spacex-aims-big-with-massive-new-rocket-377687

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti