torstai 27. lokakuuta 2011

Obaman hallinnon NASA:a koskevat huolestuttavat suunnitelmat

Obaman hallinnon suunnittelemat säästötoimet koskien NASAn toimintaa ovat erittäin huolestuttavia ja toteutuessaan katastrofaalisia järjestön toiminnan kannalta.

Ensinnäkin laululintuset kertovat että NASA:n maineikas planeettojentutkimusohjelma, joka alkoi 1960-luvulla Pioneerista jatkuen Viking-, Voyager-, Pathfinder-, MarsGlobalSurveyor-, MarsOdyssey-, Spirit-, Opportunity-, MarsReconnaissenceOrbiter-, Galileo- ja Cassini-luotaimilla aiotaan lakkauttaa. Mars Science Lab Curiosity lähtee suunnitellusti ja pieneni MAVEN vuonna 2013 mutta sen jälkeen ei luultavasti jatkoa seuraa.

NASA:n tähtitiedeohjelma näyttää myös jäävän tuuliajolle mikäli suunnitelmat toteutetaan. Kepler-teleskooppi aiotaan sulkea kesken operatiivisen iän ja James Webb teleskooppia uhkaa rahoituksen evääminen ja sitä kautta ohjelman lakkauttaminen.

Ironisesti nämä kaksi ohjelmaa (planeettatutkimus ja tähtitiedeohjelma) ovat NASA:n parhaimpia saavutuksia kuulento-ohjelman lisäksi. Niiden tarjoamaa tietoa ei olisi mitenkään muuten voitu kerätä.

Nämä suunnitelmat uhkaavat vakavasti NASA:n toimintaa ja uhkaavat jättää sen täysin kaaokseen. Sitten varmaan pian lakkautetaan NASA kokonaan.

Pettyneenä voi vain todeta että ei se NASA aja Amerikkaa konkurssiin vaan kaikki muut rahareiät kuten hirvittävän kokoinen sotakoneisto joka nielee monikymmenkertaisesti sen mitä NASA. Sinne kyllä näkyy rahaa riittävän vuodesta toiseen...

Lähde: www.washingtontimes.com/news/2011/oct/26/obama-readies-to-blast-nasa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti