perjantai 31. joulukuuta 2010

Hyvää ja laukaisurikasta uutta vuotta!

Vuosi 2010 alkaa olla taputeltuna. On ollut vilkas laukaisuvuosi, muutamat epäonnistumiset, uuden tekniikan esiinmarssi X-37B:n ja Falcon 9/ Dragon-kapselin muodossa ja vanha sukkulalaivasto natisee liitoksissaan. Yksi omasta mielestäni hienoimpia laukaisuhetkiä tänä vuonna oli nimenomaan tuo Dragon-kapselin onnistunut ensilento. Osoittaa sen että uudet tuulet puhaltavat ja hyvä niin.

Uusi vuosi tuo tullessaan uusia laukaisuja ja mielenkiinnolla odotan Sojuzin ensimmäistä lentoa Kouroun avaruuskeskuksesta. Se on tällä tietoa tiedossa tulevan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Laukaisuvuosi 2011 alkaa rytinällä kun Yhdysvaltain ilmavoimat laukaisee Kalifornian Vandenbergistä NROL-49 vakoilusatelliitti Delta 4 Heavy-kantoraketilla tällä tietoa 17. tammikuuta. Näissä laukaisutoiminnoissa tulee hyvin usein muutoksia joten parhaiten ajan tasalla pysyy vaikkapa tätä blogia seuraamalla ja sitten myös Spaceflightnow:n laukaisuseurantasivua kyttäämällä.

Toivotankin kaikille blogin lukijoille hyvää uutta vuotta ja palataan asiaan uutisten ja ajankohtaisten tietojen merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti