sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

SpaceX Falcon 9 / CRS-7 onnettomuustutkinta.

SpaceX piti 30 minuutin puhelinkonferenssin maanantaina 20. heinäkuuta Suomen aikaa klo 22.00. Siinä käsiteltiin Falcon 9 onnettomuuden tutkinnan tähän mennessä tehtyjä tutkimuksia ja tuloksia. 

SpaceX is hosting a 30-minute telecon for members of the media at noon PDT/3pm EDT on Monday, July 20 to discuss preliminary results to our investigation into the CRS-7 mishap. Elon Musk, SpaceX CEO and Lead Designer, will be the speaker. This call is on-the-record and will include a Q&A.

Lisätietoja: http://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=37739.0

Noniin tietoja on saatu hevosen suusta: Elon Musk sanoi että se CRS-7 tuhoutuminen johtui siitä että 2. vaiheen happitankin sisällä oleva helium-säiliön kiinnike petti 3,2 G rasituksella, helium-tankki irtosi ja päästi kaasun happitankin sisään ja se halkesi.

Tähän asti kerätty data viittaa siihen suuntaan. Kiinnikkeet aiotaan uusia vahvemmiksi. Nykyiset kiinnikkeet eivät olleet omatekoisia vaan alihankkijalta. Kuulemma vaihtavat toisiin ja eri alihankkijalle. Samoja kiinnikkeitä käytetään sekä 1. että 2. vaiheen helium-säiliöissä. Kiinnikkeen rikkoutumiseen viittavaa telemetriadataa oli saatu useista akustisista ja kiihtyvyysantureista.

Kiinnikkeitä testatessa kuulemma joitain kappaleita oli löytynyt, jotka rikkoutuivat speksattua rasitusta pienemmällä rasituksella.

Ainakaan ennen syyskuuta ei aiota laukaista uudelleen.

Puhelinkonferenssin nauhoite: http://images.spaceref.com/audio/companies/spacex/2015/SpaceX_CRS7_Update_20150720.mp3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti