lauantai 22. marraskuuta 2014

Kiinalaiset vauhdissa

Vilkasta laukaisutoimintaa Kiinassa.

Kiinalaiset lähettivät avaruuteen Yaogan Weixing 24 vakoilusatelliitin, laukaisu suoritettiin torstaina 20. marraskuuta klo 09.12 Suomen aikaa. Kantorakettina Long March 2D. Satelliitin kyydissä on arveltu olevan suorituskykyinen optinen kuvantaja. Alle viikko sitten laukaistiin toinen Yaogan-satelliitti.

Lähde: http://spaceflightnow.com/2014/11/20/spy-satellite-launched-to-serve-chinese-government/

Alle 24 tuntia tämän laukaisun jälkeen Kiinasta laukaistiin jälleen satelliitti avaruuteen, tällä kertaa uudella kantoraketilla. Laukaisu suoritettiin perjantaina 21. marraskuuta klo 08.37 Suomen aikaa. Paljon ei tiedetä tästä satelliitista, tosin Kuiazhou-nimellä sitä ja kantorakettia kutsutaan.

Raketti on laukaistu yhden kerran ennen tätä ja se käyttää kiinteää polttoainetta. Lisäksi se on kolmivaiheinen, tosin siinä on 4. nesteajoainevaihe integroituna satelliittiin. Kuiazhoun laukaisu voidaan suorittaa muutaman päivän valmisteluilla ja myös liikuteltavalta laukaisualustalta. Hyötykuormakapasiteetin arvellaan olevan 450 kg 450 km korkeudelle.

Veikkaus on että tämä järjestelmä juontaa juurensa Kiinan ohjusjärjestelmistä. Kiinalaisten oma tunnus raketille on FT-1. Tämä laukaisu oli samalla kiinalaisille vuoden 12.

Lähde: http://spaceflightnow.com/2014/11/21/china-launches-for-the-second-time-in-24-hours/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti