tiistai 19. elokuuta 2014

Laukaisu pe 22.8. klo 15.27: Sojuz 2-1b / Galileo FOC-1 - Häiriö.

Kuva: Arianespace
Guianan avaruuskeskuksesta lähetetään avaruuteen kaksi Galileo-satelliittipaikannusjärjestelmän satelliittia. Nämä ovat ensimmäiset kaksi täyden toiminnallisuuden omaavaa paikannussatelliittia (Doresa ja Milena) ja täydellinen Galileo-järjestelmä koostuu 18 satelliitista. Kantorakettina Sojuz 2-1b ryyditettynä Fregat-MT ylävaiheella. Laukaisu suoritetaan tällä tietoa perjantaina 22. elokuuta klo 15.27 Suomen aikaa.

Laukaisun voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa: www.arianespace.tv

Mission status center: http://www.spaceflightnow.com/soyuz/vs09/status.html

Lisätietoja:
http://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=30038.0
http://www.arianespace.com/images/launch-kits/launch-kit-pdf-eng/VS09-launchkit-GB.pdf

Aug. 22      Soyuz  •  Galileo FOC-1
Launch time: 1227 GMT (8:27 a.m. EDT)
Launch site: ELS, Sinnamary, French Guiana

An Arianespace Soyuz rocket, designated VS09, will launch on a mission from the Guiana Space Center in South America. The Soyuz will carry two Galileo full operational capability satellites for Europe's Galileo navigation constellation. The Soyuz 2-1b (Soyuz ST-B) rocket will use a Fregat-MT upper stage. Arianespace will oversee the launch.

Päivitys: Laukaisu suoritettiin ajallaan. Laukaisuvideo: https://www.youtube.com/watch?v=4mQZUPEpYfM

Nyt on ilmennyt että satelliitit eivät ole päässeet aiotulle kiertoradalle. Galileo-satelliittien kiertorata on siis nyt 13701 x 25900 km x 49,7 astetta. Fregatin olisi pitänyt saada ne ympyräradalle ja 55,040 asteen kulmaan. Joten tämä ei hyvältä näytä. Veikkaan että niiden oma polttoaine ei riitä tarvittaviin ratakorjauksiin. Jotain on mennyt pieleen Fregatin 2. polton aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti