perjantai 20. huhtikuuta 2012

F-1 takaisin? Voi kyllä kiitos mielellään!

F-1. Kuva: NASA

Dynetics ja Pratt & Whitney Rocketdyne ilmoittivat muodostavansa yhteenliittymän jonka tarkoituksena olisi tuoda Saturn V kuuraketin mahtavan F-1 nesteajoainerakettimoottorin takaisin käyttöön NASAn SLS-järjestelmään voimanlähteeksi. Heidän mielestään verrattuna nykyisin hehitteillä oleviin kiinteän polttoaineen raketteihin F-1 toisi mukanaan lisäsuorituskykyä noin 20 tonnin verran. 

Tämä kuulostaa suorastaan pyhältä Graalin maljalta ja olis tohtori von Braunille postuumi riemuvoitto! Ja ennen kaikkea; kuinka mahtavaa se olisikaan!!

Dyneticsin toimitusjohtajan Steve Cookin mielestä legendaarisen voimanlähteen elvyttäminen käyttöön 40 vuoden takaa olisi erittäin siistiä.(No älä! toim. huom.) Suunnitelmissa olisi käyttää SLS-järjestelmässä kantoraketin kummassakin apuraketissa kahta F-1 rakettimoottoria.

Lisäksi F-1 tekniikka on läpikotaisin testattu Apollo-ohjelman testi- ja kuulennoilla. Näin perus-design on valmis ja sitä voitaisiin kuulemma täydentää nykypäivän kehittyneillä materiaaleilla ja valmistusmenetelmillä.

Kuulostaa suorastaan liiankin hyvältä ollakseen totta, eikä ole edes aprillipäivä. Mutta silti toivon tosiaan että näin tapahtuisi, se olisi mannaa!  

lähde: http://spaceflightnow.com/news/n1204/18dynetics/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti