perjantai 2. joulukuuta 2011

X-37B OTV 2 jatkaa avaruudessa.

Kuva: Boeing
USA:n ilmavoimien X-37B OTV 2 avaruuslentokone sai lisäaikaa ja jatkaa avaruudessa. Tehtävä on sen verran salainen että sen paluusta ei ole toistaiseksi mitään tietoa. X-37 on suunniteltu alunperin olemaan avaruudessa 270 päivää.

X-37B on ollut avaruudessa 5. maaliskuuta lähtien, Atlas 5 lähetti sen matkalleen Cape Canaveralista. Ilmavoimien edustajan mukaan testit jatkuvat ja ei ole tarkkaa tietoa koska ne saadaan valmiiksi.

Alus kiertää Maata noin 335 km korkeudella ja sen Maahan paluun mahdollistaa GPS-pohjainen ohjaus joka tuo sen aikanaan laskeutumaan tarkasti Kaliforniaan Vandenbergin 5 kilometrin kiitotielle.

Tämän lennon kestoksi on alunperin suunniteltu 9 kuukautta mutta nyt on olosuhteiden salliessa päätetty jatkaa ja se mahdollistaa lisätestit ja maksimihyödyn saamisen.

X-37B on hieman kuin avaruussukkula, kooltaan se on neljäsosa sukkulasta. Hydrauliikka on korvattu sähkömekaanisella järjestelmällä ja sähköä saadaan aurinkopaneelista. Boeingin rakentama X-37 alkoi NASAn projektina ja vuonna 2004 puolustusministeriö otti ohjat ja lopulta Ilmavoimat päätyivät johtamaan projektin etenemistä vuonna 2006.

Mahdollinen kolmas lento on suunnitteilla mutta mitään tietoa siitä ei ole annettu julkisuuteen. X-37-ohjelman johtaja everstiluutnantti Tom McIntyren mukaan tietoa tulevaisuuden suunnitelmista saatetaan kertoa vuoden loppuun mennessä.

Lähde: http://www.spaceflightnow.com/news/n1111/29otv2/

Lisätietoja:
http://en.wikipedia.org/wiki/USA-226
http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_X-37

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti